Почетна

Принципи правилне исхране

Човеково здравље директно зависи од начина исхране, стога је наш приступ холистички, јер тек заједно посматрани дух, тело и ум дају целовиту слику човека, па тако и његових енергетских токова. Циљ нам је да повратимо и одржимо равнотежу у организму. Да бисмо имали добар резултат, пацијенте едукујемо како да стилом живота и исхраном очувају своје здравље.

Мануелна и електро акупунктура

Настала у древној Кини пре више хиљада година, акупунктура не представља метод супротан методама западне медицине, већ начин приступа човеку, скуп теорија и пракси који можемо видети као комплементаран западном. Посебно добре резултате лечење акупунктуром даје код болних стања, неуролошких поремећаја, поремећаја ендокриног система.

Др Зоран Манчић

Ординацију "Шан" (планина) отворио је давне 1989. године др Зоран Манчић. Након завршеног Медицинског факултета у Београду са специјализацијом на анестезији са реанимацијом и дугогодишњег радног искуства у КБЦ "Др Драгиша Мишовић, Дедиње", и КБЦ "Кладово", др Манчић субспецијализира акупунктуру на "Ryodoraku" институту у Јапану.

 

ПОНОВО СЛОБОДНИ

ПОНОВО ЗДРАВИ

 

ŠAN Akupunktura Beograd

Акупунктура код нас

Меридијанима нашег тела протиче витална енергија – "Chi" (ћи), главна снага и покретач свих животних активности. Када дође до застоја „ћија“ ремети се равнотежа два основна принципа (јина и јанга) у нашем организму па тако ствара основ за настанак болести. Користећи посебне, акупунктурне тачке на каналима којима струји животна енергија, акупунктура враћа баланс. Без нежељених дејстава, посматрајући човека холистички, као посебан али целовит систем саткан од емоција, духа, ума и тела, она не лечи само тегобе већ успоставља хармонију, враћа и одржава здравље.

Шта радимо

Традиционална кинеска медицина одавно је ушла на европска врата. Првобитно изненађење научника и лекара различитих специјалности настало у сусрету са сасвим другачијим погледом на човека, његово материјално и нематеријално биће, утихнуло је. Западна је медицина почела да прихвата терминологију и логику древне кинеске медицинске праксе. Најраспрострањенији метод лечења коме је у основи традиционална медицина је акупунктура.
Врсте акупунктуре које радимо у лекарској ординацији традиционалне медицине ШАН су мануелна акупунктура, електроакупунктура, аурикулоакупунктура и главена акупунктура. Остале технике за побољшање здравља које примењујемо у нашј ординацији су моксибустија, су-јок, фитотерапија као и дијетологија.

Дијетологија односно принципи правилне исхране користе се за одређивање дијете, регулисање телесне тежине, мршављење и здрав начин живота. Зависно од индикација одређује се која се врста терапије користи, а најчешће се комбинује више различитих врста у току једне терапије. Такође смо једини у овом делу Европе који имамо лиценцу за коришћење "Ryodraku" дијагностичког метода.

Заказивање

За више информација о методама које радимо, као и за заказивање и проверу слободних термина можете нас позвати на телефоне, послати поруку на Viber или послати мејл. Више информација на контакт страни.

 

Традиционална

акупунктура

 

Ординација Шан се налази у Београду у улици Мите Ценића 11.
Пронађите нас на Google мапи.

За свако питање или било какав вид консултација, ту смо да вам помогнемо.
Пишите нам ordinacijasan@gmail.com

Радно време ординације: Пон - Пет: 13-19h
0113988136  |0601491189