О нама

Lekarska ordinacija ŠAN, Akupunktura, Tradicionalna Kineska Medicina

Лекарска ординација традиционалне медицине "ШАН"

Ординацију "ШАН" (планина) отворио је давне 1989. године др Зоран Манчић. Била је тада једна од првих ординација традиционалне кинеске медицине. До данашњих дана одржала се захваљујући високој стручности и посвећености пацијентима. Наш приступ је холистички, јер тек заједно посматрани дух, тело и ум дају целовиту слику човека, па тако и његових енергетских токова. Циљ нам је да повратимо и одржимо равнотежу у организму. Да бисмо имали добар резултат, пацијенте едукујемо како да стилом живота и исхраном очувају своје здравље.

Традиционална кинеска медицина

Традиционална кинеска медицина одавно је ушла на европска врата. Првобитно изненађење научника и лекара различитих специјалности настало у сусрету са сасвим другачијим погледом на човека, његово материјално и нематеријално биће, утихнуло је. Западна је медицина почела да прихвата терминологију и логику древне кинеске медицинске праксе. Најраспрострањенији метод лечења коме је у основи традиционална медицина је акупунктура.

Меридијанима нашег тела протиче витална енергија – „ћи“, главна снага и покретач свих животних активности. Када дође до застоја „ћија“ ремети се равнотежа два основна принципа (јина и јанга) у нашем организму па тако ствара основ за настанак болести. Користећи посебне, акупунктурне тачке на каналима којима струји животна енергија, акупунктура враћа баланс. Без нежељених дејстава, посматрајући човека холистички, као посебан али целовит систем саткан од емоција, духа, ума и тела, она не лечи само тегобе већ успоставља хармонију, враћа и одржава здравље.

Настала у древној Кини пре више хиљада година, акупунктура не представља метод супротан методама западне медицине, већ начин приступа човеку, скуп теорија и пракси који можемо видети као комплементаран западном. У Србији се већ деценијама комбинује традиционално кинеско и савремено западно знање у циљу што се пред медицину поставља као неприкосновен: успостављање и очување здравља. Посебно добре резултате лечење акупунктуром даје код болних стања, неуролошких поремећаја, поремећаја ендокриног система.

 

Изградите

ваше здравље

 

Ординација Шан се налази у Београду у улици Мите Ценића 11.
Пронађите нас на Google мапи.

За свако питање или било какав вид консултација, ту смо да вам помогнемо.
Пишите нам ordinacijasan@gmail.com

Радно време одринације: Пон - Пет: 13-19h