O nama

Lekarska ordinacija ŠAN, Akupunktura, Tradicionalna Kineska Medicina

Lekarska ordinacija tradicionalne medicine "ŠAN"

Ordinaciju "ŠAN" (planina) otvorio je davne 1989. godine dr Zoran Mančić. Bila je tada jedna od prvih ordinacija tradicionalne kineske medicine. Do današnjih dana održala se zahvaljujući visokoj stručnosti i posvećenosti pacijentima. Naš pristup je holistički, jer tek zajedno posmatrani duh, telo i um daju celovitu sliku čoveka, pa tako i njegovih energetskih tokova. Cilj nam je da povratimo i održimo ravnotežu u organizmu. Da bismo imali dobar rezultat, pacijente edukujemo kako da stilom života i ishranom očuvaju svoje zdravlje.

Tradicionalna kineska medicina

Tradicionalna kineska medicina odavno je ušla na evropska vrata. Prvobitno iznenađenje naučnika i lekara različitih specijalnosti nastalo u susretu sa sasvim drugačijim pogledom na čoveka, njegovo materijalno i nematerijalno biće, utihnulo je. Zapadna je medicina počela da prihvata terminologiju i logiku drevne kineske medicinske prakse. Najrasprostranjeniji metod lečenja kome je u osnovi tradicionalna medicina je akupunktura.

Meridijanima našeg tela protiče vitalna energija – „ći“, glavna snaga i pokretač svih životnih aktivnosti. Kada dođe do zastoja „ćija“ remeti se ravnoteža dva osnovna principa (jina i janga) u našem organizmu pa tako stvara osnov za nastanak bolesti. Koristeći posebne, akupunkturne tačke na kanalima kojima struji životna energija, akupunktura vraća balans. Bez neželjenih dejstava, posmatrajući čoveka holistički, kao poseban ali celovit sistem satkan od emocija, duha, uma i tela, ona ne leči samo tegobe već uspostavlja harmoniju, vraća i održava zdravlje.

Nastala u drevnoj Kini pre više hiljada godina, akupunktura ne predstavlja metod suprotan metodama zapadne medicine, već način pristupa čoveku, skup teorija i praksi koji možemo videti kao komplementaran zapadnom. U Srbiji se već decenijama kombinuje tradicionalno kinesko i savremeno zapadno znanje u cilju što se pred medicinu postavlja kao neprikosnoven: uspostavljanje i očuvanje zdravlja. Posebno dobre rezultate lečenje akupunkturom daje kod bolnih stanja, neuroloških poremećaja, poremećaja endokrinog sistema.

 

Izgradite

vaše zdravlje

 

Ordinacija Šan se nalazi u Beogradu u ulici Mite Cenića 11.
Pronađite nas na Google mapi.

Za svako pitanje ili bilo kakav vid konsultacija, tu smo da vam pomognemo.
Pišite nam ordinacijasan@gmail.com

Radno vreme odrinacije: Pon - Pet: 13-19h